Social Impact-dashboard.

Impactmonitoring en -rapportage systeem

Impactmonitoring wordt steeds belangrijker voor organisaties. Of het nu gaat om het aantrekken van (duurzame) financiering, beter inspelen op wensen van je afnemers, of verplichtingen vanuit de overheid: je stakeholders zijn zich steeds meer bewust van de uitdagingen waar we als samenleving voor staan en vragen hoe jouw organisatie daaraan bijdraagt. Met impactmonitoring kan je hier op een onderbouwde manier over rapporteren.

Ook voor intern gebruik vormt impactmonitoring een oplossing. Door de impact van jouw organisatie inzichtelijk te maken, kun je deze optimaliseren en een zo positief mogelijke impact maken op de maatschappij.

BEKIJK OOK

Jouw impact in euro’s

Laten doorrekenen wat jouw initiatief, sociale onderneming of stichting de samenleving kost en bespaart biedt je een extra handvat.

Jouw impact in euro’s

Het Social Impact-dashboard

Alexander Impact helpt sociale ondernemingen, stichtingen en MVO-bedrijven met managen van hun impact op mens en milieu.

Ons Social Impact-dashboard is een impactmonitoring systeem op maat, waarmee je de impact van jouw organisatie overzichtelijk kunt bundelen in een centraal toegankelijk dashboard. Hiermee kun je efficiënt en effectief sturen op het optimaliseren van de impact van jouw organisatie. Immers, je weet wat al goed gaat en waar nog verbeterpunten liggen, en jouw organisatie krijgt inzicht in en begrip voor waar jullie het werk nu écht voor doen. Ook geeft het dashboard inzicht in maatschappelijke financiële besparingen die je realiseert: jouw Social Return on Investment (SROI).

Abonnementen

Bij het Social Impact-dashboard werkt Alexander Impact met een drietal abonnementen.

Basis

€ 2.950

per jaar*

Evaluatie- en adviesgesprekken om jouw impact beter te monitoren en te optimaliseren door o.a.: (strategisch) advies, voortgangsevaluaties, vervolgstappen bespreken, evaluatie en advies over verbetering/uitbreiding van het Social Impact-dashboard.
 • 3 impactsessies
De strippen kun je inzetten voor maatwerkondersteuning op het gebied van: impactmonitoring (bijvoorbeeld projecten/thema’s toevoegen aan het Social Impact-dashboard, KPI’s ontwikkelen), impact meten (bijvoorbeeld vragenlijsten ontwikkelen, interviews voorbereiden), en impactrapportage (bijvoorbeeld opstellen raamwerk, reviewen van impactjaarverslag). De strippen zijn gedurende het jaar in te zetten voor de maatwerkondersteuning. 1 strip staat gelijk aan 1 tot 1,5 uur.
 • 10 strippen per jaar
Extra gebruikers toevoegen is mogelijk voor €5 per gebruiker per maand.
 • 2 gebruikers
Laat je bij iedere stap van het impactmeet-proces adviseren door onze ingebouwde Artificial Intelligence impacthulp.
 • Artificial Intelligence impacthulp
Creëer een impactstrategie aan de hand van de Theory of Change.
 • Impactstrategie builder
Creëer onderzoeken en haal onderzoeksdata op.
 • Meetplan builder
Bouw je eigen vragenlijsten en zet ze uit bij je doelgroepen.
 • Vragenlijst builder
Bepaal je eigen effecten of gebruik onze gestandaardiseerde effecten uit de database.
 • Gestandaardiseerde effecten database
Kom je er niet uit? Onze helpdesk staat voor je klaar.
 • Helpdesk
Aan de slag
MEEST GEKOZEN

Pro

€ 4.200,-

per jaar*

Evaluatie- en adviesgesprekken om jouw impact beter te monitoren en te optimaliseren door o.a.: (strategisch) advies,voortgangsevaluaties, vervolgstappen bespreken, evaluatie en advies over verbetering/uitbreiding van het Social Impact-dashboard.
 • 4 impactsessies
De strippen kun je inzetten voor maatwerkondersteuning op het gebied van: impactmonitoring (bijvoorbeeld projecten/thema’s toevoegen aan het Social Impact-dashboard, KPI’s ontwikkelen), impact meten (bijvoorbeeld vragenlijsten ontwikkelen, interviews voorbereiden), en impactrapportage (bijvoorbeeld opstellen raamwerk, reviewen van impactjaarverslag). De strippen zijn gedurende het jaar in te zetten voor de maatwerkondersteuning. 1 strip staat gelijk aan 1 tot 1,5 uur.
 • 15 strippen per jaar
Extra gebruikers toevoegen is mogelijk voor €5 per gebruiker per maand.
 • 3 gebruikers
Alles uit Basis, plus:
Meet impact op individueel niveau.
 • Individueel niveau meten
Verstuur impactrapportages die zich realtime aanpassen aan je onderzoeksdata.
 • Live impactrapportages
Creëer je eigen vragenlijsten of gebruik één van de vragenlijsten uit onze database.
 • Toegang vragenlijst database
Krijg inzicht in voor jouw interessante fondsen en subsidies.
 • Subsidiemodule (verwacht in Q2 2024)
Krijg een framework voor een impactjaarverslag voor jouw organisatie die je alleen nog hoeft in te vullen met context en data.
 • Impactjaarverslag framework
Aan de slag

Maatwerk

offertebasis

-

Evaluatie- en adviesgesprekken om jouw impact beter te monitoren en te optimaliseren door o.a.: (strategisch) advies, voortgangsevaluaties, vervolgstappen bespreken, evaluatie en advies over verbetering/uitbreiding van het Social Impact-dashboard. De frequentie en invulling van deze sessies zijn op maat. Met extra aandacht voor: aansluiting impactmonitoring op bestaande processen en afdelingen in de organisatie, en verdieping op specifieke thema’s (zoals SDG’s, inkoop, communicatie of keurmerken).
 • Impactsessies op maat
Maatwerkondersteuning op het gebied van: impactmonitoring (bijvoorbeeld projecten/thema’s toevoegen aan het Social Impact-dashboard, KPI’s ontwikkelen), impact meten (bijvoorbeeld vragenlijsten ontwikkelen, interviews voorbereiden), en impactrapportage (bijvoorbeeld opstellen raamwerk, reviewen van impactjaarverslag). Met extra aandacht voor: beleid en strategie (bijvoorbeeld rondom inkoopbeleid, SROI-invulling, MVO) en mogelijkheid voor coördinatie of uitvoering van dataverzameling.
 • Strippen op maat
 • Onbeperkt gebruikers
Alles uit Pro, plus:
Geef bezoekers een realtime overzicht van je impact met een live-rapportage op je eigen website.
 • Live impactrapportage op eigen website
Koppel je impact automatisch aan de Sustainable Development Goals en Brede Welvaart.
 • Koppeling SDG’s en Brede Welvaart
Vergelijk je resultaten met gemiddelden van vergelijkbare organisaties.
 • Benchmarking met vergelijkbare organisaties (verwacht Q2 2024)
Laat je impact financieel doorrekenen middels een Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse of een Social Return On Investment analyse.
 • Impact financieel doorrekenen (verwacht Q2 2024)
Krijg een op maat impactjaarverslag in eigen huisstijl en/of nieuw ontwikkeld visueel concept.
 • Volledig impactjaarverslag in huisstijl
Aan de slag

* Prijzen zijn exclusief btw + eenmalige kosten voor opstarten en onboarding. Eenmalige kosten voor opstarten en onboarding bedragen €500,- (excl. btw) voor een basis onboarding, tot €1.500,- (excl. btw) voor een uitgebreide onboarding en review van Theory of Change/KPI’s/meetplan.

Subsidiemogelijkheden

Afhankelijk van de provincie waar jouw organisatie gevestigd is zijn er subsidiemogelijkheden voor deze dienstverlening. Wil je meer weten over de actuele mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op

  Of plan direct jouw online afspraak in

  “”

  Peter WindImpactmanager
  Afspraak inplannen