Quickscan Duurzaamheid.

snel zicht op jouw mogelijkheden

Ben je nieuwsgierig naar de duurzaamheid van je organisatie en wil je weten waar jij snelle stappen kunt maken? De Quickscan Duurzaamheid is de eerste stap naar een toekomstbestendige organisatie.

De scan laat zien hoe je organisatie er voorstaat op onderwerpen zoals energie, circulariteit en biodiversiteit. Ook geeft het zicht op quick wins, welke certificaten voor jou relevant zijn en wat je op langere termijn kunt doen om een duurzame en toekomstbestendige organisatie te bouwen!

Hoe werkt de Quickscan?

Aan de hand van beschikbare bedrijfsgegevens, verbruik en gedrag verzamelen we relevante data om de huidige stand en kansen op het gebied van duurzaamheid in kaart te brengen. Hiervoor gebruiken we onder andere de Milieubarometer en de Meetlat Biodiversiteit. Afhankelijk van het type organisatie nemen we zaken als elektriciteit, woon-werkverkeer, afval en de fysieke omgeving van de bedrijfsvestiging onder de loep.

Het rapport dat uit de scan volgt geeft inzicht in de huidige stand van duurzaamheid van de organisatie. Ook geeft het inzicht in welke relevante certificaten je zou kunnen behalen, welke quick wins er zijn en wat je op langere termijn kunt doen om aan een duurzamere en toekomstbestendige organisaties te werken.

Wat levert de Quickscan op?

  • Inzicht in je huidige CO₂-voetafdruk, en de stand van jouw organisatie met betrekking tot circulariteit en biodiversiteit
  • Overzicht van relevante milieucertificaten en hoe deze te behalen
  • Concrete quick wins hoe direct te verbeteren waar het gaat om circulariteit, energieverbruik en biodiversiteit
  • Overzicht van kansen om te verduurzamen met concrete stappen voor middellange- en langetermijn.
INVESTERING: €2.500,- INCLUSIEF RAPPORTAGE EN PRESENTATIE!

Meer weten?

“Ook hulp nodig bij het doorvoeren van de plannen, het monitoren van gemaakte impact het communiceren hierover naar de buitenwereld? Wij zijn er om je te begeleiden van A tot Z!”

“”

Joep PostmaCaptain Planet