Captain Planet In-house

bewapend met de alexander impact toolbox

Willen jullie als organisatie écht gestructureerd verduurzamen? Wil je een koploper zijn die toekomstbestendig is? En zou je de benodigde kennis en ervaring daarvoor graag in huis willen halen door een Captain Planet binnen jouw organisatie te laten meedraaien? Dat kan!

Onze Captains staan in de startblokken om binnen jouw organisatie aan het werk te gaan. In een verkennend gesprek onderzoeken we eerst jullie behoeften, doelen en uitdagingen. Hiermee stellen we samen vast welke Captain het beste bij jullie past en hoeveel en hoe lang hij of zij met jullie aan de slag gaat. Onze Captains zijn getraind, blijven continue op de hoogte van recente kennis en ontwikkeling, én zijn bewapend met de Alexander Impact Toolbox. Hierdoor gaan ze scherp en overtuigend bij jullie aan de slag.

De Alexander Impact Toolbox

Bewapend met de Alexander Impact Toolbox begeleidt de Captain jullie in het gehele proces tot een duurzame en toekomstbestendige organisatie die haar stakeholders tegemoet komt en activeert.

 • We voeren een nulmeting uit met de Quickscan Duurzaamheid.
 • We stellen samen de langetermijn strategische impactdoelen vast aan de hand van de impactstrategiesessie.
 • We activeren het duurzame DNA met de Teamsessie Duurzame Doelen.
 • We concretiseren alle ideeën en dromen met het Actieplan Verduurzamen.
 • We voeren de acties uit met behulp van tools als het Werken aan biodiversiteit, de Co2 prestatieladder en andere op maat gemaakte tools.
 • We meten en monitoren de impact met de Impact Cloud of een op maat gemaakte meetinstrument.
 • We formuleren en delen de resultaten vastleggen middels een impact jaarverslag.

In het gehele proces kijken we zowel naar jullie interne als externe bedrijfsvoering, van strategie tot operationalisering. Wij zijn de frisse blik die jouw organisatie vanuit wetenschappelijke inzichten verder brengt. En we ontzorgen jullie van A tot Z waardoor de focus is gericht op jullie specifieke behoeften, uitdagingen en doelen.

Voordelen voor jou als organisatie

Dat verduurzamen goed is voor de aarde, dat snappen we allemaal, maar even belangrijk is te beseffen dat het organisaties zelf ook sterk en weerbaar maakt.

 • Speel in op groeiende verwachtingen van je stakeholders
  Medewerkers, klanten, aandeelhouders en financiers hechten in toenemende mate waarde, en stellen eisen, aan een duurzame bedrijfsvoering.
 • Versterk je marktpositie
  Je onderscheidt je van concurrenten. Waar zij minder actief zijn, laat jij zien dat je verder kijkt dan je eigen financiële bedrijfsresultaat. Je komt in actie en wacht niet af.
 • Bespaar kosten
  Je behaalt financiële voordelen, krijgt voorrang bij sommige subsidies en aanbestedingen, bespaart energie en materiaal en ontloopt eventuele CO2-heffingen, zodra die worden ingevoerd.

Zo wordt je organisatie sterker, aantrekkelijker en relevanter voor de toekomst. En zien jouw klanten, medewerkers, financiers en andere stakeholders wat de werkelijke toegevoegde waarde van jouw organisatie is.

Meer weten?

“Wil jij aan de slag en in contact komen met één van onze Captains of meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.”

“”

Joep PostmaCaptain Planet