Organisatie verduurzamen.

voor organisaties die écht willen

Als je toekomstbestendig wilt zijn en blijven met je organisatie, is het cruciaal dat je de planeet niet overvraagt. Zo help je deze te herstellen en kunnen toekomstige generaties ook profiteren van alles wat de aarde te bieden heeft.

Klinkt dit abstract? Dat is niet zo gek. De aarde is enorm en jouw organisatie opereert maar in een klein deel daarvan. Daarom is het de kunst om die invloedssfeer in kaart te brengen. Zo krijg je een beeld van waarin jouw organisatie kan verduurzamen en wat het je oplevert. Heeft jouw organisatie duurzame ambities? Dan helpen we je graag om deze om te zetten naar heldere, haalbare doelen met een gedegen en bewezen aanpak!

Waarom nu beginnen met verduurzamen?

 • Bedien je stakeholders
  Medewerkers, klanten, aandeelhouders en financiers hechten in toenemende mate waarde en stellen eisen aan een duurzame bedrijfsvoering.
 • Versterk je marktpositie
  Je onderscheidt je van concurrenten. Waar zij minder actief zijn, laat jij zien dat je verder kijkt dan je eigen financiële bedrijfsresultaat. Je komt in actie en wacht niet af.
 • Bespaar kosten
  Je behaalt financiële voordelen, krijgt voorrang bij sommige subsidies en aanbestedingen, bespaart energie en materiaal en ontloopt eventuele CO₂-heffingen, zodra die worden ingevoerd.
 • Draag bij aan een betere wereld
  Je draagt bij aan een circulaire economie en een regeneratief milieu, waarin ruimte is voor maatschappelijke verbetering, gelijkheid en een gezondere leefomgeving.

Waarmee kunnen wij je helpen verduurzamen?

Om je zo goed mogelijk te helpen met het toekomstbestendig maken van je bedrijfsvoering, onderscheiden we verschillende fases. Of je nu net om de hoek komt kijken van duurzaam ondernemen of je al jaren bezig bent en alleen je processen wilt optimaliseren: wij ademen impact en doen niets liever dan jou verder helpen met naar actie vertaalde wetenschap.

FASE 1

Bereidheid: Duurzaam DNA creëren

Om te verduurzamen heb je iedereen nodig: van strategisch tot operationeel niveau. En wie zaait, zal oogsten. Daarom helpen we je graag die zaadjes te planten met workshops, trainingen en educatieve acties. Hierna weet je wat verduurzaming betekent voor jullie collega’s en afdelingen, wat de basis legt voor een visie. Hierna weet je wat verduurzaming betekent voor je collega’s, voor afdelingen en kun je als bedrijf een visie ontwikkelen.

FASE 2

Bewustwording: Overzicht en inzicht met de Quickscan

We gebruiken het Raamwerk voor Strategische Duurzame Ontwikkeling en de Milieubarometer om met een Quickscan je huidige impact in kaart te brengen.

FASE 3

Handelingsperspectief: Scope en actieplan

Bestaande en nieuwe inzichten bepalen de prioriteiten. We kijken hoe we met wetgeving, certificaten en ISO-normen kunnen koppelen en zetten dit om in een uniek actieplan. Hierin staan handvatten, acties en benodigdheden om je duurzame visie te realiseren. We werken nauw samen, want onze kennis en kunde moeten op jouw organisatiebehoeften aansluiten.

FASE 4

Actie: Uitvoeren en innoveren

Aan de slag! Wij coördineren, implementeren en strategiseren. Denk aan het circulair maken van jullie processen, het opereren binnen de donuteconomie en het verduurzamen van je businessmodel.

FASE 5

Impactmeting: Monitoren en beoordelen

Met onze impactmanagementsoftware - de Impact Cloud - en onze maatwerkoplossingen heb je real-time zicht op je impactresultaten. Of het nu gaat om de impact van je organisatie, je stakeholders of je project: impactmonitoring zorgt voor overzicht en inzicht.

FASE 6

Communicatie: Verslaglegging en delen

Je hebt hard gewerkt om impact te maken en daar mag je trots op zijn. Met een duurzaam jaarverslag neem je stakeholders mee in je ontwikkelingen. Bovendien laat je loyaliteit aan je doelen zien en inspireer je hen. Goede communicatie is bepalend: hoe positioneer jij je nu je bewijslast hebt voor je duurzame visie?

Niet zeker in welke fase jouw organisatie zich bevindt? We helpen je graag een passend aanbod te vinden.