Organisatie verduurzamen.

voor organisaties die écht willen

Als je toekomstbestendig wilt zijn en blijven met jouw organisatie, dan is het cruciaal dat je werkt aan de duurzaamheid van je organisatie. Dit zodat we met elkaar de wereld niet overvragen en we een leefbare wereld voor toekomstige generaties achterlaten. Bovendien is het van groot belang voor jouw organisatie wanneer je aantrekkelijk wilt blijven voor klanten, financiers en werknemers.

Klinkt dit abstract en weet je niet waar te beginnen? Dat is niet zo gek. Eerst is hier namelijk kennis voor nodig over wat de huidige stand is van jouw organisatie, waar je invloedssfeer ligt en wat jullie belangrijk vinden.

Heeft jouw organisatie duurzame ambities? Dan helpen we je graag om deze om te zetten naar heldere, haalbare doelen met een gedegen en bewezen aanpak!

Waarom nu beginnen met verduurzamen?

 • Versterk je marktpositie
  Je onderscheidt je van concurrenten. Waar zij minder actief zijn, laat jij zien dat je verder kijkt dan je eigen – korte termijn – financiële bedrijfsresultaat.
 • Het wordt van je verwacht
  Medewerkers, klanten, aandeelhouders en financiers hechten in toenemende mate waarde en stellen eisen aan een duurzame bedrijfsvoering.
 • Bespaar kosten
  Je behaalt financiële voordelen, krijgt voorrang bij sommige subsidies en aanbestedingen, bespaart energie en materiaal en ontloopt eventuele CO₂-heffingen, zodra die worden ingevoerd.
 • Draag bij aan een betere wereld
  Je draagt bij aan een circulaire economie en een regeneratief milieu. Hierin is ruimte voor maatschappelijke verbetering en een gezondere leefomgeving voor toekomstige generaties.

Kunnen wij je helpen verduurzamen?

Of je nu net wilt beginnen met verduurzamen, of je de eerste stappen al hebt gemaakt: wij helpen je graag verder de volgende stap te maken. Met onderstaande diensten helpen we jullie als organisatie laagdrempelig en concreet te verduurzamen.

Heb je een andere vraag over het verduurzamen van je organisatie? Wij zijn graag bereid maatwerk te leveren. Hierover gaat onze Captain Planet graag vrijblijvend met je in gesprek.

Quickscan Duurzaamheid

Ben je nieuwsgierig naar de duurzaamheid van je organisatie en wil je weten waar jij snelle stappen kunt maken? De Quickscan Duurzaamheid is de eerste stap naar een toekomstbestendige organisatie.

Actieplan Verduurzamen

Met het Actieplan Verduurzamen gaan we concreet en gestructureerd aan het werk met het verduurzamen van jouw organisatie. Wij helpen je met de verduurzaming van jouw algemene bedrijfsvoering én specifiek gericht op de drie pijlers: CO2, circulariteit en biodiversiteit.

Werken aan biodiversiteit

Eén van de grootste uitdagingen van onze generatie: het verlies aan biodiversiteit en daarmee de leefbaarheid van de aarde. Wij helpen jouw organisatie in kaart te brengen wat jij in jouw directe omgeving kunt doen om direct bij te dragen aan een grotere biodiversiteit. Laagdrempelig, concreet en actiegericht.

CO2-prestatieladder

Wist je dat CO2-prestatieladder gecertificeerde bedrijven tot wel 10% korting krijgen op de inschrijfprijs van aanbestedingen? Hiernaast versterkt het je imago richting werknemers, klanten en leveranciers, en draag je door CO2-uitstoot te reduceren als organisatie bij aan een leefbare aarde. De CO2-Prestatieladder is hét instrument om te werken aan verminderde CO2-uitstoot.

Impact monitoren en communiceren

Wanneer duurzaamheid integraal onderdeel is geworden van je visie, strategie en bedrijfscultuur, is het tijd om de resultaten te monitoren en te delen met de rest van de wereld. Het zichtbaar maken van jouw impact draagt bij aan jouw duurzame identiteit als organisatie naar klanten en stakeholders.

Captain Planet In-house

Willen jullie als organisatie écht gestructureerd verduurzamen? Wil je een koploper zijn die toekomstbestendig is? En zou je de benodigde kennis en ervaring daarvoor graag in huis willen halen? Dat kan! Onze Captain Planet staat klaar om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan en helpt jullie team gestructureerd de bedrijfsvoering en identiteit van jouw organisatie te verduurzamen.

Niet zeker in welke fase jouw organisatie zich bevindt? We helpen je graag een passend aanbod te vinden.