Ontwikkeling SROI-softwaretool.

Momenteel zijn we bezig met een belangrijk project dat Alexander Impact in staat stelt organisaties nog beter te ondersteunen: het ontwikkelen van een softwaretool die het meten van het maatschappelijke financiële rendement (SROI) van jouw organisatie nog makkelijker gaat maken.

Maatschappelijke impact

Veel organisaties hebben hart voor mens en maatschappij, en zetten zich op allerlei manieren in om de wereld een stukje beter te maken. Maar hoe weet je nu of je ook echt het verschil maakt dat je wilt maken? En of je hier ook maatschappelijk financieel rendement mee creëert omdat je besparingen voor publieke organisaties realiseert? Daar gaat deze softwaretool bij helpen.

De softwaretool die we ontwikkelen, maakt impact meten en maatschappelijke financieel rendement berekenen toegankelijker. Hierdoor stellen we niet alleen grotere organisaties, maar ook kleinschalige initiatieven in staat inzichtelijk te maken wat hun maatschappelijke meerwaarde is. En dat is belangrijk, want kleinschalige initiatieven hebben vaak moeite met het aantonen van hun meerwaarde en hierdoor ook met het rondkrijgen van financiering. Terwijl juist deze initiatieven van grote toegevoegde waarde kunnen zijn. Deze tool helpt een sterke onderbouwing te creëren voor financieringsaanvragen. Dit maakt financieringsaanvragen sterker en scheelt tijd, waardoor meer focus kan gaan naar het maken van social impact.

Wat houdt de softwaretool in? Het Social Impact-dashboard is een online impactmonitoring systeem op maat, waarmee je de impact van jouw organisatie overzichtelijk kunt bundelen in een centraal toegankelijk dashboard. Daarnaast biedt de tool de mogelijkheid om een Social Return on Investment (SROI) te berekenen van jouw activiteiten. Een SROI maakt inzichtelijk hoeveel elke euro die geïnvesteerd wordt in jouw initiatief of project, aan euro’s oplevert voor de maatschappij. Gebruik van het Social Impact-dashboard staat nooit alleen op zichzelf: wij ondersteunen altijd in het gebruik hiervan. Zo helpen wij jou het maximale uit het dashboard te halen, en ondersteunen wij met maatwerkbegeleiding indien daar behoefte aan is. Met onze ondersteuning zorgen wij ervoor dat jouw impactmeting sterk staat, en geverifiëerd is door onze impactonderzoekers.

Afronding softwaretool

De verwachting is de ontwikkeling van deze softwaretool af te ronden in de zomer van 2022. Waarna het in de daaropvolgende maanden verder verfijnd en uitgebreid wordt. Houd de website in de gaten voor updates over dit project of schrijf je in voor de Alexander Impact-nieuwsbrief.

Dit project wordt ondersteund door SNN.

Nu al je impact laten meten? Neem vrijblijvend contact op.

    Direct contact? Bel ons:

    “”

    Peter WindImpactmanager