Sustainable Development Goals.

sluit aan bij wereldwijde doelstellingen

De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) worden niet voor niets steeds vaker door bedrijven en (semi-)overheden toegepast. De duurzame ontwikkelingsdoelen pakken veel maatschappelijke thema’s bij de kop, die breed gedragen en begrepen worden. Voor uw organisatie bieden de SDG’s een uitstekend raamwerk om uw impactstrategie mee te ontwikkelen en te implementeren.

Waarom werken met de Sustainable Development Goals?

Houvast op maatschappelijke impact

De SDG’s helpen je om thematische speerpunten te selecteren en daarop te focussen in je strategie en beleid.

Communicatie versterken

Omdat de SDG’s een gemeenschappelijke taal en doelen bieden, zijn ze begrijpelijk voor iedereen. Je klanten, medewerkers, overheidsinstanties, partners en andere stakeholders kunnen zich daarom makkelijker herkennen in jouw activiteiten op de SDG’s en zich daaraan verbinden.

Tevreden klanten

Nederlandse burgers verwachten steeds meer van bedrijven dat zij bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Dat zijn jouw klanten. En die belonen organisaties die laten zien hoe zij werken aan een positieve impact.

Gemotiveerde medewerkers

En binnen die Nederlandse burgers vallen ook jouw medewerkers. Als jouw personeel ziet hoe hun werk onderdeel is van een positieve missie, zijn ze gemotiveerder en gelukkiger. We weten al lang dat werknemers zich willen herkennen in de kernwaarden van hun werkgever; juist deze kernwaarden zijn de laatste jaren verschoven.

Aansluiten bij eisen van financiers

Investeerders en subsidieverstrekkers stellen steeds meer maatschappelijke en duurzame eisen aan hun financiering. Door te werken aan de SDG’s, vergroot je de kans op financiering.

Werken aan een betere wereld

En natuurlijk, omdat je met je bedrijf wilt werken aan een betere en mooiere wereld. Voor jezelf, voor je geliefden en voor ons allemaal.

Aan de slag met SDG’s

SDG Quickscan

Wil je met je bedrijf bijdragen aan de Sustainable Development Goals? Met de quickscan ontwikkelen we een strategie die precies aansluit bij jouw organisatie en de behoeften van je stakeholders.

SDG Prioriteringsmodel

Het monitoren van impact in termen van de Sustainable Development Goals stelt je in staat om te verbeteren en goed te kunnen communiceren. Wij ondersteunen je hier graag bij.

SDG Communicatie

Om uw stakeholders te laten zien wat uw organisatie bereikt op de Sustainable Development Goals, wilt u hier natuurlijk over communiceren. Van sociale jaarverslagen tot onderbouwde marketing over uw impact, wij staan voor u klaar.

Niet zeker in welk stadium je je bevindt? We helpen je graag!