Impactmonitoring.

altijd zicht op jouw impact

Impactinvesteerders en sociale ondernemingen willen continu zicht hebben op hun maatschappelijke impact. Logisch, want het is hun bestaansrecht. Ook steeds meer bedrijven hebben duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan, en overheden en stichtingen willen subsidies beter besteden op basis van resultaten. De vraag naar het monitoren van de gemaakte maatschappelijke en ecologische impact groeit dus over de hele breedte van de economie.

Onderzoeksgedreven impact

Om impactmonitoring een natuurlijk onderdeel van je bedrijfsvoering te maken, moet je impactthema’s bepalen en definiëren, geschikte variabelen selecteren en data verzamelen en analyseren. Als je hier niet bekend mee bent, kan dit overweldigend zijn. Je hebt immers ook nog je standaard bedrijfsvoering en dagelijkse bezigheden. Wij helpen je dit proces vorm te geven en te implementeren. We kijken bij analyses altijd vooruit, zodat jij beslissingen kunt nemen die leiden tot meer positieve impact.

Welke type impactmonitoring past bij jou?

Monitoring met de Impact Cloud

Impact Cloud, onze impactmanagement-software, zorgt voor een professionele inbedding van impactmonitoring in je bedrijfsvoering. Je eigen dashboard geeft structuur, overzicht en geautomatiseerde dataverzameling en analyses. Deze analyses kunnen worden gekoppeld aan Sustainable Development Goals of andere standaarden. Wij zorgen dat jij er het meeste uithaalt.

Ontwikkeling monitoringstool

Om de impact van bedrijven en organisaties binnen een sector goed te kunnen vergelijken, zijn goede monitoringtools nodig. Wij ontwikkelen standaard monitoringtools en tools op maat. Met het maatwerk versnellen we positieve ontwikkelingen binnen sectoren. Daarbij houden we altijd rekening met een balans tussen scherp inzicht en gemakkelijke bedrijfsvoering.

Meer weten?

“Als je niet precies weet wat jouw organisatie nodig heeft; geen paniek. Leg ons jouw situatie voor, dan kijken we naar de mogelijkheden.”

“”

Rients VerschoorImpactwetenschapper