Onderzoek en strategie.

meten is meer dan weten

Om duurzame en maatschappelijke doelen te stellen en te bereiken, zijn inzicht en strategie essentieel. Of je nu net begint met verduurzamen, nieuwe richtingen in wilt slaan met je bedrijfsvoering of je maatschappelijke missie beter wil vervullen: onderzoek doen naar hoe jij impact kunt maken, geeft je de kennis waarmee je de juiste impactstrategie kunt bepalen.

Impactstrategie steeds meer gevraagd

Zowel voor bedrijven en (semi-)overheden als financiers zijn duurzaamheid en maatschappelijke impact een belangrijk onderdeel van beleid geworden. Zo wordt er steeds meer geïnvesteerd in het ontwikkelen, innoveren, testen en verbeteren van strategieën voor maatschappelijke thema’s.

Impactstrategie vast onderdeel van je beleid maken

Om de vooruitgang op de impactstrategie in kaart te brengen, hebben steeds meer organisaties impact meten een vast onderdeel van hun bedrijfsvoering gemaakt. Deze organisaties weten wat hun resultaten zijn, hoe die tot stand zijn gekomen en waar ze kunnen bijsturen. Als je daar als organisatie consequent en onderbouwd over communiceert, voeg je waarde toe voor je stakeholders: ze weten immers waar ze op kunnen vertrouwen.

Waarvoor wordt een impactstrategie gebruikt?

Denk aan:

  • Nieuwe business cases ontwikkelen in de jeugdzorg
  • Verduurzaming van je eigen organisatie
  • Sociale innovaties in commerciële sectoren
  • Ontwikkelingsprojecten van schone energie

Waarmee wil je beginnen?

Impactmonitoring

Impactmonitoring zorgt voor overzicht. Met onze software krijg je real-time inzicht in je impactresultaten. Gecombineerd met een maatwerkoplossing voor jouw specifieke bedrijfsdoel, vergroot je jouw positieve impact.

Impactonderzoek op maat

Ben je met sociale of duurzame innovatie bezig en wil je weten hoe je het maximale hieruit kunt halen? Met gericht actie-onderzoek en de juiste informatieverzameling kunnen wij je helpen met testen en verbeteren. Ook helpen we je je stakeholders aan boord te krijgen met een overtuigend onderzoeksresultaat.

MKBA en SROI

Duurzame en sociale impact maak je voor de wereld om je heen. Daarnaast kun je de overheid en zorgverzekeraars in financieel opzicht flink laten besparen. Wil je een overtuigend verhaal om je dienst of product te laten co-financieren of subsidiëren? Wij helpen je graag jouw welvaartseffecten en/of maatschappelijk rendement in kaart te brengen.

Sustainable Development Goals

De SDG’s zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Hieraan kun jij als organisatie bijdragen. We helpen je graag met het opzetten van een SDG-strategie.

Meer weten?

“Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Heb je een uniek vraagstuk? Leg het ons voor, er is meer mogelijk dan je denkt!”

“”

Rients VerschoorImpactwetenschapper