Jouw impact in euro’s.

meet jouw besparingen voor de samenleving

Met jouw stichting of sociale onderneming krijg je ongetwijfeld de vraag wat je voor de maatschappij betekent. Jouw verhaal vertellen kan rekenen op enthousiasme, maar zijn de organisaties die de portemonnee moeten trekken — je klanten en financiers — ook makkelijk te overtuigen?

Laat de euro’s spreken

Laten doorrekenen wat jouw initiatief, sociale onderneming of stichting de samenleving kost en bespaart biedt je een extra handvat. Een handvat om de toekomst van jouw organisatie te bestendigen, of je groeiambitie te verwezenlijken.

Verbetert de kwaliteit van leven van je klanten of cliënten, neemt de werkdruk af bij docenten, of worden zorgbehoevenden effectiever of zelfs preventief geholpen? Onze experts brengen de financiële waarde achter jouw maatschappelijke impact in kaart.

BEKIJK OOK

De impact van jouw bedrijf

Misschien krijg je al vaker vragen van jouw klanten over je impact. Je medewerkers gaat het aan, en ook investeerders en subsidieverstrekkers worden kritischer op jouw ESG beleid.

De impact van jouw bedrijf

Social Return on Investment (SROI)

Met een Social Return on Investment (SROI) maken we volgens de principes van Social Value International inzichtelijk wat elke geïnvesteerde euro aan maatschappelijke waarde oplevert. De SROI wordt altijd uitgedrukt in een ratio. Zo betekent een SROI van bijvoorbeeld 1:2,5 dat er voor elke geïnvesteerde euro €2,50 aan maatschappelijke waarde is gecreëerd. De principes van Social Value International maken dat een SROI-analyse erg inzichtelijk en laagdrempelig kan worden uitgevoerd.

Een SROI-analyse is bij uitstek geschikt voor impact investeerders, fondsen, subsidieverstrekkers, en sociale ondernemingen.

Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse (MKBA)

Met een Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse (MKBA) geven we gericht inzicht in het maatschappelijke rendement van een (toekomstige) beleidsmaatregel, project of interventie. We onderzoeken welke effecten veroorzaakt worden door de interventie en berekenen vervolgens wat deze effecten voor financiële waarde hebben voor alle stakeholders. Een MKBA-analyse is grondig; zo nemen we alternatieve interventies mee, stellen we een nulsituatie vast, en bepalen we op basis van onderzoek welke effecten er veroorzaakt worden door de interventie. Deze grondigheid maakt een MKBA erg geschikt om:

  • Te helpen bij besluitvorming omtrent verschillende beleidsalternatieven.
  • Plannen te verbeteren om de maatschappelijke waarde van een project te optimaliseren.
  • Discussies te structureren omtrent de financiering van een project.
CASE / STERK UIT ARMOEDE

Het contact verliep uiterst plezierig en het wekelijks contact hebben werkte goed. Het resultaat is inmiddels breed in het land gedeeld en we hebben positieve reacties ontvangen. Ik ben tevreden en zou jullie aanbevelen.

Peter ElmontDirecteur Sterk uit Armoede
Bekijk case

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op

    Of neem direct contact op door ons te bellen

    “”

    Peter WindImpactmanager