Inzicht in de CO2-footprint van jouw organisatie.

en concrete stappen naar CO2-reductie

CO2-footprint, wat is het en waarom?

De CO2-footprint van een organisatie is een belangrijke maatstaf geworden voor duurzaamheidsinspanningen. Het geeft inzicht in de totale hoeveelheid broeikasgassen die een organisatie produceert als gevolg van haar activiteiten. Het meten van de CO2-footprint is van essentieel belang omdat het inzicht geeft in de bijdrage van een organisatie aan klimaatverandering. Daarom helpt Alexander Impact niet alleen met het onderzoeken van de CO2-footprint van jouw organisatie, maar ook met het zetten van concrete stappen richting CO2-reductie.

Bereken en begrijp de CO2-footprint van jouw organisatie

Bij Alexander Impact begrijpen we dat het verminderen van de CO2-footprint van jouw organisatie essentieel is voor een duurzamere toekomst. Ons ervaren team staat klaar om jouw organisatie te begeleiden bij het berekenen van de CO2-footprint. Door het analyseren van verschillende aspecten van jouw bedrijfsvoering kunnen we een gedetailleerd beeld krijgen van de impact op het klimaat. Hierbij brengen we de CO2-uitstoot in kaart binnen zowel scope 1, 2 als 3. Zo verkrijg je waardevol inzicht in de CO2-uitstoot van jouw organisatie en kunnen we samenwerken aan gerichte oplossingen.

BEKIJK OOK

Jouw impact in euro’s

Laten doorrekenen wat jouw initiatief, sociale onderneming of stichting de samenleving kost en bespaart biedt je een extra handvat.

Jouw impact in euro’s

Advies op maat voor CO2-reductie

Bij Alexander Impact geloven we in maatwerkoplossingen. Na het bepalen van de CO2-footprint van jouw organisatie stellen we een persoonlijk adviesplan op maat op. Dit plan bevat concrete stappen en praktische aanbevelingen om de CO2-uitstoot te verminderen. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, het implementeren van energiebesparende maatregelen of het verduurzamen van de supply chain, wij bieden begeleiding en ondersteuning op maat.

Een duurzame bedrijfsvoering met een lagere CO2-footprint is het streven. We begrijpen dat elke organisatie uniek is en specifieke uitdagingen heeft. Daarom bieden we maatwerk oplossingen die passen bij jouw bedrijf en sector. Samen werken we aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verankeren van duurzaamheid in jouw bedrijfsstrategie.

CSRD: Voorbereid op duurzaamheidsrapportage

Het CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) speelt een steeds belangrijkere rol in het meten en rapporteren van onder meer de CO2-footprint van organisaties. Het CSRD heeft tot doel de transparantie en vergelijkbaarheid van duurzaamheidsrapportage te vergroten, waaronder het rapporteren van specifieke milieu-indicatoren zoals CO2-uitstoot. Alexander Impact helpt bij het opstellen van een gedetailleerde CO2-footprint rapportage die voldoet aan deze CSRD-richtlijnen. Hiermee heb je een belangrijke stap gezet in de voorbereiding op de CSRD van jouw organisatie.

Samen op weg naar CO2-reductie

Ontdek de CO2-footprint van jouw organisatie, begrijp de impact en neem concrete stappen richting CO2-reductie. Alexander Impact staat klaar om jouw organisatie te begeleiden op het pad naar een duurzamere toekomst. Sluit je aan bij onze missie om een positieve verandering te creëren en een duurzamere wereld achter te laten voor toekomstige generaties.

CASE / STOOT

De samenwerking vond ik prettig en klantvriendelijk. Er werd duidelijk uitleg gegeven aan de te nemen stappen en we werden nauw betrokken. Er waren korte lijntjes en een gevoel van samenwerking.

Rosanne RoelesInitiatiefnemer STOOT
Bekijk case

Vul hieronder jouw gegevens in en laten we samen werken aan een duurzame toekomst

    Of plan direct jouw online afspraak in

    “”

    Peter WindImpactmanager
    Afspraak inplannen