SDG Impact.

Maak je impact op de Sustainable Development Goals meetbaar én zichtbaar

Klanten, werknemers, partners en investeerders vinden duurzame  en sociale impact steeds belangrijker. Ze verwachten niet alleen dat organisaties goede dingen doen, maar ook dat ze daar transparant over communiceren. Maar hoe doe je dat nou goed? En hoe zet je een strategie uit om meer positieve impact te bereiken? Dat kan aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDGs).

Sinds 2015 zijn de SDGs van de Verenigde Naties een belangrijk en begrijpelijk referentiepunt. Ze helpen jouw organisatie om je impact scherp te stellen, te verbeteren en daarmee goede dingen goed te doen. Op basis van een heldere strategie, pasklare impactdata en een ijzersterk en oprecht verhaal, kun jij aantonen waar jouw organisatie bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. Je vergroot het draagvlak voor je organisatie of project en spreekt een taal die overheden, bedrijven, investeerders en burgers begrijpen.

Wat kan jij doen om hiermee aan de slag te gaan?

Wil je liever direct stappen zetten?

Wij kunnen je op drie manieren helpen.

Impactstrategie

Wat voor impact staat bij jou en jouw stakeholders bovenaan de agenda? En hoe wil je die impact gaan bereiken? Van strategievorming tot implementatie op de Sustainable Development Goals, wij staan voor je klaar. Met tools zoals onze SDG Quickscan, ons SDG prioriteringsmodel en uitgebreide kennis over de SDGs begeleiden we je in je groei.

Impactcommunicatie

Werk jij met jouw organisatie aan een betere wereld en wil je jullie verhaal vertellen? Wij helpen je om jullie impact op de Sustainable Development Goals zichtbaar te maken! Jullie inspirerende verhaal maakt je klanten trots en laat je stakeholders zien wat jullie doen voor een betere wereld. Al eens gedacht aan een sociaal jaarverslag? Dé mogelijkheid om de wereld te laten zien hoe jullie ervoor staan en welke duurzame en sociale impact jullie nastreven.

Impactonderzoek en -monitoring

Om te kunnen groeien op de SDGs, is het cruciaal om je impact te meten en te monitoren. Want als je niet weet wat voor impact je bereikt, weet je ook niet waar je groeikansen liggen. Wij bouwen de raamwerken die je nodig hebt, onderzoeken zelf, of stellen jou in staat om je impact continu te monitoren. En wil je echt stappen zetten, dan bieden we software aan om je impact management naar het hoogste niveau te tillen.

Vraag een gesprek aan

Onze impactadviseurs helpen je graag met deze (complexe) materie. Neem contact op of vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Uiteraard geheel vrijblijvend.

“”

Peter WindImpactmanager

Bel mij terug