IMPACTONDERZOEK

Cybersecurity trainen met een escape room.

‘Hack the Room’

Cybercrime groeit in Nederland al jaren exponentieel. Dit is het voornaamste bestaansrecht van Privacy1. Dit bedrijf zet zich in voor cybersecurity en gegevensbescherming. Ze geven trainingen in het omgaan met cybersecurity, leiden Functionarissen voor de Gegevensbescherming (FG’s) op en geven uiteenlopend advies op het gebied van privacybescherming binnen en door organisaties.

Samen met Privacy 1 ontwikkelden en testten we een innovatieve vorm van cybersecuritytraining: ‘Hack the Room’. Een escape room, die deelnemers door een spannende storyline heen loodst. Zo worden de deelnemers zich bewuster van cybersecurity op de werkvloer en leren ze denken als een hacker.

Meten wat je wilt meten

We volgden drie testgroepen nauwgezet in de escape room. We hebben onderzocht wat voor impact Hack the Room had op:

  • Het kennisniveau van de deelnemers omtrent cybersecurity
  • Het zelfbeeld van de deelnemers als potentieel slachtoffer van een hacker
  • Het bewustzijn van cybersecurityrisico’s op de werkvloer

Communiceren over je impactonderzoek

Na elke testgroep stonden we stil bij dingen die goed gingen en die verbeterd konden worden, om zo stap voor stap Hack the Room zo effectief mogelijk te maken. De uitkomsten van het impactonderzoek zijn overzichtelijk terug te zien in een infographic.

Privacybescherming kan leuk zijn

Privacy 1 heeft niet alleen bewijslast verzameld voor de werking van Hack the Room, maar vooral samen met ons gewerkt aan een te gekke sociale innovatie die we samen stap voor stap verbeterd hebben.

Bekijk de infographic

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op

    Of neem direct contact op door ons te bellen

    “”

    Rients VerschoorImpactwetenschapper