Blog.

alles over impact

27 september 2023

9x: waarom impactmonitoring dé groeiversneller voor je organisatie is

Wil je als organisatie ook na 2023 bestaansrecht hebben? Dan is het zaak te weten welke impact je organisatie maakt op de omgeving. Als je dat weet, liggen er namelijk 9 enorme voordelen op je te wachten, waarmee je de komende vijftig jaar vooruit kan.
26 april 2023

Onderbouw je financieringsaanvraag met impactmonitoring

Hoe groot je organisatie ook is en in welke sector je ook werkt: zonder financiering is het lastig groeien en innoveren. En als je een mooi potje hebt gevonden, wil je met een overtuigend plan dat bedrag binnenslepen. In deze blog vertellen we hoe je dat kunt bereiken met impactmonitoring.
11 mei 2022

Vijf tips voor een ijzersterk sustainability report

Of je nu voor het eerst een sustainability report maakt of al jaren transparant publiceert; het is en blijft een spannend moment om je sustainability report naar buiten te brengen. Want een sustainability report is een mijlpaal. Je kijkt terug op de impact die je organisatie heeft gemaakt en scherpt de ambities voor de toekomst aan.
10 mei 2022

Verplicht rapporteren over duurzaamheid met de CSRD: wat betekent dit voor jouw onderneming?

Per 2023 moet een grote groep bedrijven uitgebreid rapporteren over hun duurzaamheid: de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht bedrijven namelijk tot duurzaamheidsrapportage.
10 mei 2022

Onbewust onduurzaam? Vijf tips om greenwashing te voorkomen

Duurzaam ondernemen is hot topic. Wie nog een beetje tegen de concurrentie wil opboksen, moet meegaan in verduurzaming. Dat lijkt op het eerste gezicht een goede ontwikkeling, want verduurzaming is goed voor de planeet… toch? Helaas zijn niet alle bedrijven zo groen als ze zich voordoen.
10 mei 2022

KPI’s opstellen voor een duurzaamheidsstrategie in vijf simpele stappen

Als je duurzaamheidsstrategie, MVO-beleid of impactstrategie vorm begint te krijgen, sta je waarschijnlijk te springen om actie. Maar hoe krijg en houd je inzicht in je voortgang?
28 april 2022

Een succesvolle duurzaamheidsstrategie in zes stappen

Wil je jouw bedrijfsmodel verduurzamen? Laat je dan niet te snel uit het veld slaan door de ogenschijnlijke omvang van deze onderneming. Hoe complex het ook lijkt, er zijn tal van inzichten en praktische oplossingen die je kunt toepassen om je bedrijf te verduurzamen.
8 september 2021

De EU Taxonomie: gouden bergen of klatergoud?

De EU Taxonomie uitgelegd: het nieuwe Europese keurmerk om de wildgroei aan duurzaamheids-keurmerken tegen te gaan, en allen dezelfde taal te spreken.
22 juni 2021

Wandelende Tuintjes voor een Biodiverse Stad

Waar de stad voorheen werd gezien als het domein van de mens, wordt de stad tegenwoordig ook erkend als een eigen soort ecosysteem.
12 mei 2021

Alexanders Impactjaaroverzicht 2020

Bekijk ons impactjaaroverzicht 2020 en lees hoe Alexandrianen Kim en Marten terug- en vooruitblikken op hun werkzaamheden!
29 april 2021

De vruchten plukken van toekomstbestendig ondernemen

Met het nieuwe onderzoeksgedreven impact marketing voeg je waarde toe voor je (potentiële) klanten, partners en investeerders, doordat je aantoonbaar bijdraagt aan een mooiere wereld.
6 april 2021

Social Impact Bonds voor een toekomst met perspectief

Alle ingrediënten voor een succesvolle financieringsconstructie.
13 november 2020

Wie was Alexander Fleming?

Hoe een toevallige uitvinding een enorme impact op de wereld had: dit is waar Alexander Impact naar vernoemd is.
22 oktober 2020

Impact maken deel 4 – Impact communiceren

Lees hoe je effectief en onderbouwd communiceert over jouw gemaakte impact naar klanten, investeerders, leveranciers, en anderen.
19 oktober 2020

Impact maken deel 3 – Impact optimaliseren

Als je al bezig bent met het onderzoeken van je impact, is het fijn te weten wat de volgende stap is. Hoe optimaliseer je je resultaten? En hoe vind je de balans tussen negatieve en positieve effecten?
16 oktober 2020

Impact maken deel 2 – Impactonderzoek

Impact inzichtelijk maken is onderzoeken. Hoe je dit het beste doet, beschrijven we in negen handige stappen.
13 oktober 2020

Impact maken deel 1 – Wat is impactonderzoek?

Een handige introductie voor iedereen die geen ervaring heeft met het proces van impactonderzoek. We leggen uit wat het begrip inhoudt en welke stappen erbij komen kijken aan de hand van een praktijkvoorbeeld.
10 oktober 2020

Wat is impact?

Tegenwoordig wordt het woord ‘impact’ rondgestrooid als confetti. In deze blog introduceren we impact in de context van milieu en maatschappij.

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op

    Of neem direct contact op door ons te bellen

    “”

    Rients VerschoorImpactwetenschapper